Az élelmiszeripar számára igen nagy kihívást jelentő, allergénmentes termékek előállítására vállalatunk önálló üzem kialakításával válaszolt, mely garantálja az allergénmentes termékek gyártásának szigorú feltételeit.

Az ételallergiától és intoleranciától szenvedő betegek száma drasztikusan növekszik, ami az élelmiszeripar számára egyre növekvő kihívást jelent. A korszerű és biztonságos, allergénmentes termékek előállítása azonban megbízható alapanyag beszállítók nélkül lehetetlen. Az M Profood Zrt. allergénmentes termékeket gyártó üzemében az egész gyártási folyamatot ellenőrzés alatt tartjuk, a tárolástól a keverésen át egészen a csomagolásig. A gondosan válogatott összetevők csak ellenőrzött, és a megfelelő tanúsítványokkal rendelkező beszállítóktól érkeznek. Az egyes keverékek allergén státuszát az erre a célra tervezett és felszerelt laboratóriumunkban ellenőrizzük.

Az allergénmentes és keresztszennyeződés-mentes termékek iránti igény növekedésére válaszul 2015-ben egy külön üzemet alakítottunk ki gyárunkban az allergénmentes termékek előállításához. Ennek köszönhetően üzemünkben a keresztszennyeződés a teljes gyártási folyamat során teljesen kizárt.