Vállalatunk megfelelve a legkorszerűbb táplálkozástudományi elveknek és étkezési trendeknek sócsökkentett termékek fejlesztésével bővítette kínálatát.

Vörösáru készítményeik előállítása során a gyártók általában 1,6–1,8 % sót adagolnak a termékhez, mégpedig nitrites pácsó formájában. Az M Profood által kifejlesztett, sócsökkentett* termékek mindössze 1,2% nitrites pácsót tartalmaznak, melyhez kiegészítésként meghatározott arányban kálium-kloridot adunk. A káliumklorid – amennyiben önmagában, só helyettesítésére használják – kesernyés, vegyszeres ízt ad a terméknek, ezért ennek elfedésére és a sóérzet fokozására egy kiegészítő aromakeveréket adagolunk a termékhez, emellett fűszerezését is úgy állítjuk be, hogy az a lehető legjobban megfeleljen a terméktől elvárt ízvilágnak.

*Csökkentett nátriumtartalmúnak az a termék nevezhető, amelyben a nátriumot (vagy az ezzel egyenértékű sómennyiséget) egy hasonló termékhez képest 25% - kal csökkentették.