Cégtörténet
Alapelveink
Az M Profood Zrt. jogelődje 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyar húsipart a legjobb minőségű alapanyagokkal lássa el.

Cégünk kezdetben adalékanyagok importjával és értékesítésével foglalkozott, majd folyamatosan bővítette tevékenységét. 1996-ban megépítette saját keverőüzemét, ahol kezdetektől kiváló minőségű fűszer- és adalékanyag keverékeket gyárt a hús-, baromfi- és tejipar számára. Az üzemet azóta is folyamatosan bővítjük, fejlesztjük.
2001-ben átadásra került a fejlesztő labor, megfelelő hátteret, korszerű körülményeket biztosítva ezáltal a kutató-fejlesztő munkának; valamint létrejött a kísérleti húsüzem, ahol az új termékek üzemi körülmények között tesztelhetők.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a gyártás, tárolás, szállítás feltételei a legkorszerűbb ipari elvárásoknak megfelelően kerültek kialakításra. Cégünk teljes tevékenysége során a legszigorúbb higiéniás eljárásokat alkalmazza: 2001 óta az ISO 9001 és a HACCP minőségbiztosítási rendszer előírásai szerint, majd 2016-tól már az FSSC 22000 élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer szerint dolgozik. Napjainkban az M Profood Zrt. gyártóként és forgalmazóként egyaránt meghatározó szereplője a hazai és nemzetközi élelmiszeriparnak.

Termékpalettánkon megtalálhatók a fűszerek és fűszerkeverékek, adalékanyagok, foszfátok, aromák, fehérjék és fehérjekeverékek, folyékony füstök, marinádok illetve pácok, teljes mértékben lefedve ezáltal a hazai és nemzetközi élelmiszeripar igényeit.

A hazai piaci pozíció megerősödése után vállalatunk 1998-ban megkezdte termékei értékesítését külföldön is, melynek köszönhetően intenzív export tevékenységet folytat.